Avdelningen ‘Fiktiva skivtips’: ANING

I en övergiven folkpark nära en torrlagd sjö vid gränsen mellan Härjedalen och Dalarna möttes i slutet av 2000-talet vid ett antal slumpmässiga tillfällen en grupp urbana explorerare, till slut alldeles för ofta för att de inte skulle börja prata med varandra. I konversationernas vanliga sökande efter referenspunkter visade sig snart att de allihop visst hade något gemensamt, alla fyra hade faktiskt exakt samma anledning att ta sig ut till denna glömda otillgängliga plats mellan skogarna: de smet nämligen från sina respektive bandrep, eftersom de var missnöjda med musiken som där blev till.

De bestämde sig då nu såklart för att starta ett eget band, som döptes till Aning, och arbetade samtidigt fram en plan. Nästa gång de träffades, på samma ställe, började de bygga en liten bosättning mitt i den torrlagda sjön, dit de så småningom forslade några dieselaggregat samt sina instrument. Det handlade om ett fåtal träruckel hopsatta av komponenter som söndersågade lastpallar samt annat löst upphittat. De möttes sedan där var tredje helg i månaden för att göra musik och snart även spela in den. Ingen i bandet träffades överhuvudtaget under övrig tid, och de känner fortfarande inte ens till varandras riktiga namn.

Det gör inte någon annan heller för den delen, men två skivor har i alla fall hittills släppts, med kantigt böljande ljudvågor av elektroakustisk rockmusik. Vill man se dem live spelar de enbart på nämnda övergivna folkpark, en gång om året – femton nätter efter fullmånen som följer efter vårdagjämningen. Vänta på västanvinden och följ sedan från skogsbrynet det kritvita lodjurets ljusglimtar (den har en gammal plastreflex föreställande ICA-reklamfiguren ICAnder fastknuten på svanstippen) för att hitta dit.

aning 1
ANING – CORRECT RATE/GHOST (2011)

1 Correct Rate Or Ghost (6:42)
2 Bucolic Follicles (2:30)
3 Recall Recall the Yesteryard (4:19)
4 Cementagram (3:39)
5 The Laster Pattern (1:46)
6 Aphelion Parking Lot (12:02)

aning 2
ANING – MIRRORWARD (2013)

1 Much Faster Weather (0:43)
2 Scenario de Janeiro (3:24)
3 Fickle Song of Need (2:56)
4 The Hostless Parasite (3:55)
5 Mirrorward, part 1 (7:30)
6 Mirrorward, part 2 (5:09)
7 Open Sesamean Eyes (Once More) (2:41)
8 Something Mystic, Screamed Or Circled (4:01)
9 At A Sharkless Distance From Her Home (4:05)
10 Southwest of the Beginning (4:08)
11 Thunderwear (2:10)

This entry was posted in Bild, Musik, Ord and tagged , , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.